Hoog scoren

Hoog scoren in Google | Positie zoekmachines | Gratis tips | Optimalisatie | Linkbuilden

Website in Google niet goed gevonden? Hoger scoren in Google. Kostenloos? Hoger scoren in Google zonder daarvoor te betalen. Hier basic tips om uw positie in de zoekmachines in no-time te doen stijgen. Inzet van social media, optimalisatie, linkbuilden, landingpages, monitoren van uw bezoekens en ga zo maar door!

 

 

Iedere webmaster heeft tijdens het maken van een website een aantal trefwoorden in gedachten waarmee hij of zij op de eerste plek in Google terecht wilt komen. Wanneer je de positie als nummer één vast kunt houden is het mogelijk om 50 (of zelfs meer) procent van de zoekers op jouw trefwoord te laten klikken op jouw website. Helaas is het alles behalve gemakkelijk om op die positie te belanden, maar in deze handleiding gaan wij proberen om jouw site daar te krijgen waar iedereen wilt komen.

 

Het werken naar de top

 

Wat maakt je website in Google allemaal mee voor deze op nummer één staat? Allereerst is de kans groot dat je in de Google Sandbox terechtkomt. Dit kan een paar maanden duren, dan pas komen de eerste goede resultaten tevoorschijn. Waarschijnlijk sta je (bij populaire zoekwoorden) ergens op pagina twee, drie of vier. Na opnieuw een aantal maanden kom je dan eindelijk in de top 10 te staan. Af en toe val je nog wel terug naar pagina twee of lager. Na een tijdje merk je dat je site steeds vaster in de top 10 staat en dan kom je er opeens niet meer uit. Na een aantal keer een stapje hoger te komen beland je op nummer 1 en blijven je bezoekers maar komen, heerlijk.

 

 

Heel soms is het onmogelijk

 

We moeten helaas toegeven dat het soms (bijna) onmogelijk is om de hoogste positie te behalen. Officiele websites en sites met veel authoriteit zoals Wikipedia zijn echt moeilijk om in te halen. Heel soms kun je het beter opgeven en genoegen nemen met een tweede plek, maar bijna altijd is geduld en linkbuilding in extreme vorm een manier om de desbetreffende site toch in te halen.

 

Sitelinks

 

Als je denkt dat een nummer 1 positie het beste is wat je kunt bereiken heb je het mis. Het fenomeen sitelinks is nog veel mooier. Je hebt het vast wel eens gezien wanneer je bijvoorbeeld zoekt naar bol.com (zie onderstaande afbeelding) in Google. Niet alleen zie je de homepage verschijnen, maar daaronder kun je kiezen uit verschillende categorieën. Om dit te bereiken is opnieuw linkbuilding en geduld nodig, je moet een absolute monopolie positie verkrijgen om het prachtige Google Sitelinks te mogen meemaken. Ook moet de navigatie binnenin je site goed zitten, zodat Google kan zien welke categorieën getoond moeten worden.

 

Sitelinks

 

Er moet natuurlijk wel geklikt worden

 

Nummer 1 zijn is leuk, maar er moet natuurlijk wel geklikt worden om bezoekers te ontvangen. Zorg voor een aantrekkende, beschrijvende en overtuigende titel. Maar ook een prachtige description is noodzakelijk zodat de zoekers direct en zo snel mogelijk naar jouw website willen gaan.

 

 

Yahoo! en Bing

 

Het is ook leuk om goed te scoren in Yahoo! en Bing, maar wanneer je 't probeert voor Google komen de andere zoekmachines vanzelf wel met goede resultaten voor jouw website.

 

 

Hoger in Google? Hou het simpel!

 

Beheer en maak jij je websites zelf? Dan is het verstandig om dit artikel eens goed door en in je op te nemen. Laat jij je websites maken en misschien zelfs beheren? Stuur dit artikel dan alsjeblieft eens door naar je websitemaker. Het is ons opgevallen dat vele webmasters lui zijn, helaas doet dat de zoekmachine optimalisatie van je site geen goed. Er zijn er nog maar weinig die gewoon met kladblok, jEdit of een ander simpel programma hun pagina's aanmaken en toevoegen aan hun FTP. Erg jammer, want dit is de makkelijkste manier om goed te eindigen in de zoekmachines.

 

 

Nadelen van hulpmiddelen

 

WordPress, phpbb, Dreamweaver of andere hulpmiddelen zijn allemaal hartstikke handig en leuk. Helaas krijg je er gratis en voor niets een lading aan codes, toepassingen, scripts en bende bij waar je eigenlijk niets van afweet. Bij SEO is het van groots belang dat je pagina's schoon zijn, dat je precies weet waar alles staat en dat alles zo kort mogelijk is geschreven. Javascript en CSS netjes extern, de meta tags voor iedere pagina anders, volledige en beschrijven URL's, het zijn allemaal dingen waar Google van houdt en het zijn allemaal dingen die je niet automatisch krijgt als je het aan een programma overlaat.

 

 

Doe het zelf

 

Maak nou gewoon zelf je website, hoe ouderwets het ook is. Voor iedere pagina besteed je een paar minuutjes aan de zoekmachine optimalisatie zodat iedere pagina goed te vinden is in de zoekmachines. Wij van Website Promoten zorgen ook op deze manier voor goede resultaten, onze website wordt per pagina compleet met de hand gemaakt en daar plukken we in een later stadium mooi de vruchten van.

 

Uitzonderingen

 

Tot zover onze aandrang om je aan het werk te zetten, we weten namelijk heus wel dat er bepaalde websites zijn waarbij dit onmogelijk is. RPG's, forums, blogs etc. zijn bijna onmogelijk bij te houden met de hand. We proberen gewoon duidelijk te maken dat je zelf moet werken waar het kan, dat doet je zoekmachine optimalisatie namelijk erg goed.

 

 

 

 

Tips om hoger te scoren Google!

 

Gebruik html-tags correct

 

Google ziet je website niet zoals jij je website ziet. Googles robot leest enkel de code achter jouw website. Dus is het belangrijk dat je de html-code van je website goed opbouwt en de html-tags gebruikt waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld zijn.

  

 

 


 

Meld uw bedrijf aan bij de belangrijkste zoekmachines


 

Door uw website aan te melden bij de belangrijkste zoekmachines wordt u op het internet beter gevonden. Het heeft geen enkele zin om u door een bedrijf aan te laten melden bij bijvoorbeeld 10.000 zoekmachines. Deze veelal nietszeggende zoekmachines dragen niet bij in uw vindbaarheid en daarnaast zult u duizenden nieuwe spam berichten ontvangen.

 

Hieronder vindt u links van zoekmachines waar wij u aanraden om uw website aan te melden.

http://www.google.nl/addurl/?hl=nl&continue=/addurl

http://www.bing.com/toolbox/submit-site-url

http://search.yahoo.com/info/submit.html 

http://about.ask.com/en/docs/about/add_search_to_site.shtml


 

Meld uw bedrijf aan bij relevante directories


 

Met een vermelding van uw bedrijf bij relevante directories en bedrijfsgidsen verhoogt u de linkpopulariteit van uw website. Dit is één van de belangrijkste factoren voor zoekmachines om de relevantie van uw site te bepalen en daarmee dus uw positie in de zoekmachine.

Wanneer u, uw site aanmeldt bij de verschillende bedrijfsgidsen en directories is het van groot belang dat u zich in de juiste rubriek aanmeldt. Wanneer u dit niet doet wordt uw vermelding hoogstwaarschijnlijk niet geplaatst. Daarnaast is het van belang dat u in de titel van uw vermelding de keywords terug laat komen. Dus niet alleen uw bedrijfsnaam. 

Ga naar de pagina linkbuilding voor het aanmelden op deze gratis directory's

 
 

Link niet zomaar naar andere websites toe

 

Let op waar je naar linkt op je website en alle webpagina’s. Vaak worden webmasters tijdens het linkbuilding proces benaderd met de vraag of je een linkruil wil aangaan. Mijn advies is om alleen naar websites te linken die je 100% vertrouwd, nuttig zijn voor gebruikers en waar je zelf ook op zou willen stemmen als het geen positieve invloed zou hebben voor je posities op Google.

Zoekmachines houden namelijk in de gaten naar welke websites gelinkt wordt. Wees verstandig en ruil geen grote hoeveelheid links met andere websites. Plaats een link alleen als dat jouw gebruikers verder gaat helpen bij hun zoektocht naar de gewenste informatie.

 

 

Voeg keywords en titels toe aan eventuele afbeeldingen die op uw website staan

 

Door uw keyword en een titel toe te voegen aan uw afbeeldingen wordt het voor zoekmachines duidelijk wat er op afbeeldingen staat. Dit verhoogt voor zoekmachines de relevantie van uw website. Ook hierbij geldt weer: Minder is beter. Zorg wel dat uw ‘alt’ tekst en uw ‘tiltle’ tekst van elkaar verschillen.

<img src=”uw foto.jpg” width=”??” height=”??” alt=”uw keyword” title=”uw titel” />

 

 


 

Zorg dat u regelmatig informatie bijwerkt en toevoegt aan uw site

 

Door uw site goed up to date te houden en extra informatie toe te voegen heeft u het voordeel dat de spiders van zoekmachines regelmatig terug keren naar uw site. Dit heeft een positieve invloed op het behouden van uw posities in de zoekmachines.

 


 

Zorg dat uw website uit minimaal 25 pagina’s bestaat met goede inhoud

 

Wanneer u wilt dat uw site hoog opgenomen wordt in de zoekresultaten is het van wezenlijk belang, dat uw website ook iets te bieden heeft. Zorg er daarom voor dat uw site uit minimaal 25 pagina’s bestaat met relevante informatie.

 

 

Plaats vanaf uw site links naar hoge kwaliteit websites met onderwerp gerelateerde onderwerpen

 

Door links te plaatsen naar goede kwaliteit websites die qua onderwerp gerelateerd zijn aan uw website verhoogd u de waarde van uw website. Eén website kan namelijk zelden alles vertellen over een onderwerp. Daarnaast zeggen de pagina’s waarnaar u linkt ook iets over uw site, dit is ook de manier waardoor er door zoekmachines naar gekeken wordt.